dijous, 30 de juny del 2011

La Setmana Tràgica omple El Molino

Els centres d’estudis de Barcelona presenten el llibre La Setmana Tràgica, motius i fets i nous projectes de futur, com itineraris culturals per la ciutat
  
      
L’emblemàtic El Molino del Paral·lel va omplir-se de gom a gom ahir, 27 de juny, amb les persones assistents a la presentació del llibre La Setmana Tràgica, motius i fets, que recull les conferències que es van dur a terme durant la programació conjunta organitzada amb motiu del centenari de la Setmana Tràgica.
    
      
L’acte, al qual van assistir unes 170 persones, el va començar Elvira Vázquez, presidenta de la Fundació El Molino, que va donar la benvinguda als assistents i va cedir la paraula a Josep Guzmán, president del CERHISEC, qui va dedicar un record a dues persones recentment desaparegudes: Valerie Powles, membre de dos dels centres d’estudis organitzadors de l’acte i impulsora de la campanya “fem rodar El Molino”, i Gabriel Cardona, autor d’una de les conferències publicades al llibre. Guzmán va explicar, tot seguit, com s'ha desenvolupat el projecte de la programació dels centres d’estudis sobre la Setmana Tràgica.
   
     
Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, va ser l’encarregat de fer la glossa del llibre.  Després va prendre la paraula Lluís Puig, director del Centre de Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat i president de l’Institut Ramon Muntaner, que va felicitar els organitzadors de l’acte i del conjunt de la programació. Va tancar l’acte, Joan Àngel Frigola, president del Taller d’Història de Gràcia, que va parlar de les activitats del present del centres d’estudis i dels projectes de futur, entre els que van destacar la programació Descobreix la teva història. Itineraris  històrics per la ciutat de Barcelona, que compta amb cinc recorreguts sobre la Setmana Tràgica i que aviat incorporarà noves propostes.
    
Elvira Vázquez
   
 Josep Guzmán
  
 Josep Santesmases
     
 Lluís Puig
   
Joan Àngel Frigola 
Tant Josep Guzmán, com Joan Àngel Frigola, van parlar en representació dels centres d'estudis organitzadors de les activitats.
Més informació dels itineraris a:
     
Fotos: Josep Maria Contel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada