dissabte, 18 de juny del 2011

Exposició fotogràfica sobre el rodatge de “La plaça del Diamant”

Exposició fotogràfica sobre el rodatge de “La plaça del Diamant”
de Josep Maria Contel
   
   
     
Entre els mesos de juny i de setembre de 1981, ara fa 30 anys, els veïns i veïnes de la Vila de Gràcia van abocar-se en el rodatge de la pel·lícula “La plaça del Diamant”, l’adaptació de la novel·la de Mercè Rodoreda ambdues versions una per al cinema i una altra per a la televisió.
Un film dirigit per Francesc Betriu, que comptar entre els seus actors amb Sílvia Munt en el paper de Colometa i Lluís Homar en el paper de Quimet i en el qual molts graciencs i gracienques van fer de figurants, arribant fins i tot alguns a tenir un petit paper.
Durant aquest rodatge Josep Maria Contel, aleshores un jove fotògraf, va fer un extens reportatge fotogràfic que anys després es va convertir en una de les exposicions del Taller d'Història de Gràcia. Ara, amb motiu de la celebració del trentè aniversari d’aquell rodatge, el Taller d'Història de Gràcia i l'Acadèmia del Cinema Català recuperen l'exposició, a l’Espai Nunes de l’Acadèmia del Cinema Català (Passeig Colom, 6 Barcelona).
   
Joan Àngel Frigola president del Taller d'Història de Gràcia, Santiago Laperia en representació de l'Acadèmia de Cinema Català i Josep Maria Contel autor de les fotografies durant l'acte d'inauguració de l'exposició el passat 16 de juny 
   
Aquesta exposició estarà oberta els mesos de juny, juliol i setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada